Προσευχές

[Προσευχές] [bsummary]

Αγιοι Πατερες - Διδασκαλιες

[Άγιοι Πατέρες - Διδασκαλίες] [twocolumns]

Ορθοδοξοι Προορισμοι

[Ορθόδοξοι Προορισμοί] [bleft]

Ψυχωφελη

[Ψυχωφελή] [twocolumns]

Άγιος Πορφύριος: Υποδείκνυε στα πνευματικά του τέκνα και έναν άλλο τρόπο νοεράς προσευχής...

Ο Γέροντας Πορφύριος, άνθρωπος της αδιάλειπτης προσευχής, υποδείκνυε στα πνευματικά του τέκνα και έναν άλλο τρόπο νοεράς προσευχής, τον οποίο περιέγραφε ως εξής: "Να έρχεσθε στο εσωτερικό κέντρο της κεφαλής και μέσα εκεί να λέτε το "Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ και Λόγε του Θεού του Ζώντος, ελέησόν με" ή το "Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με" με πολλή ηρεμία, απαλότητα και γλυκύτητα.

Να μην ταράσσεσθε από τις διάφορες εικόνες που θα σας φέρνει ο πονηρός, ούτε να βιάζεστε όταν θα λέτε τις λέξεις αυτές και να προσέχετε καλά το νόημά τους. Με τον τρόπο αυτό είναι σαν να χτυπάει μέσα στα εσωτερικά τοιχώματα του εγκεφάλου μία καμπάνα και έτσι οι εξωτερικοί λογισμοί του πονηρού δεν μπορούν να μπουν μέσα.

Να μη δίνετε σημασία στις διάφορες εικόνες που θα βλέπετε, να μην τις απωθείτε με απότομο τρόπο, αλλά ήρεμοι και πράοι να συνεχίζετε να λέτε την ευχή. Αποκλείεται ο Θεός να μην σας ελεήσει".
"Γίνετε μέλος και στην σελίδα μας στο Facebook, πατώντας "ΕΔΩ" - "If you would like to become a member of our facebook page, click "HERE"