Προσευχές

[Προσευχές] [bsummary]

Αγιοι Πατερες - Διδασκαλιες

[Άγιοι Πατέρες - Διδασκαλίες] [twocolumns]

Ορθοδοξοι Προορισμοι

[Ορθόδοξοι Προορισμοί] [bleft]

Ψυχωφελη

[Ψυχωφελή] [twocolumns]

Κυριακή Προσευχή...



Πάτερ ημών, ο εν τοις ουρανοίς, αγιασθήτω το όνομα Σου. Ελθέτω η βασιλεία Σου. Γενηθήτω το θέλημα Σου, ως εν ουρανώ και επί της γης.

Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον. Και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών, ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών. Και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν, αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού.

Αμήν.

ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ
Πατέρα, εσύ ο δικός μας και μοναδικός, ο κυρίαρχος του ουρανού και της γής, που είσαι τόσο κοντά μας. Κάνε να φανερωθεί στον κόσμο με την δική μας ζωή το δικό Σου όνομα, που είναι δύναμη και δόξα, δικαιοσύνη και δόξα, δικαιοσύνη και χάρη.

Η βασιλεία της αγάπης Σου, που άρχισε κιόλας με τον Χριστό, ας γίνει να φανερωθεί και να επικρατήσει γρήγορα σ'όλο τον κόσμο. Η χάρη Σου ας μας ικανώσει να αποκτήσουμε το δικό Σου θέλημα και να το εφαρμόσουμε στη ζωή μας. Για να γίνει η γή όπως Εσύ θέλεις να είναι, εικόνα της ουρανίας βασιλείας Σου.

Δώσε μας σήμερα, όπως και κάθε μέρα και πάντα, το ψωμί που έχουμε ανάγκη για να ζήσουμε, όπως δίνεις το Σώμα του Υιού Σου για τη ζωή μας. Σου ζητούμε ακόμα να μας συγχωρήσεις, γιατί δεν εκπληρώνουμε το χρέος μας απέναντι στην αγάπη Σου. Αφού και συγχωρούμε, με τη δική Σου χάρη, όσους μας έβλαψαν.

Και μη μας εγκαταλείπεις ποτέ μόνους και ανίσχυρους στις πονηρές επιθυμίες, που εμείς οι ίδιοι προκαλούμε άθελα μας. Αλλά γλίτωσε μας από τη δύναμη του Διαβόλου, που αγωνίζεται να μας εξουσιάσει.

Κάνουμε αυτή την προσευχή, γιατί ξέρουμε, ότι μόνο Εσύ έχεις την απόλυτη εξουσία, και τη δύναμη και τη δόξα του Πατέρα, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Τώρα και πάντοτε, μέχρι το τέλος του χρόνου. Αμήν.

Βασιλεύ ουράνιε, Παράκλητε, το Πνεύμα της αληθείας, ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, ο θησαυρός των αγαθών, και ζωής χορηγός, ελθέ και σκήνωσον εν ημίν, και καθάρισον ημάς από πάση κηλίδος, και σώσον, Αγαθέ, τας ψυχάς ημών.



ΑΠΟΔΟΣΗ
Βασιλιά ουράνιε, Παράκλητε, Πνεύμα Άγιο, που από Σένα πηγάζει η αλήθεια που βρίσκεσαι παντού και με την παρουσία Σου γεμίζεις τα πάντα. Εσύ που είσαι ο θησαυρός και η πηγή κάθε αγαθού και δωρίζεις τη ζωή, έλα και κατοίκησε μέσα μας, και καθάρισέ μας από τα στίγματα της αμαρτίας και σώσε, Αγαθέ, τις ψυχές μας.

Η Προσευχή αυτή παραδόθηκε από τον ίδιο τον "Κύριον"Ιησού Χριστό στους μαθητές του (για αυτό ονομάστηκε και Κυριακή Προσευχή).
"Γίνετε μέλος και στην σελίδα μας στο Facebook, πατώντας "ΕΔΩ"